De Superette Bokrijk (3).JPG

DE SUPERETTE BOKRIJK

Camionette Superette

 

Onze Camionette heeft wekelijks verschillende stopplaatsen op een aantal markten. Aan de Camionette Superette heb je het volledige aanbod van onze bakkerij.

op donderdag
11u45 -13u00: Corda Campus (tussen Corda bar en Corda 1)
17h-20h: Boer op de Koer (binnenplein stadhuis Genk)

op vrijdag:
8h30-12h30: Markt van Hasselt

op zondag:
8h-13h: Markt van Zonhoven

We gaan ook naar de Marta markt in Hasselt op 23 september!

Schrijf hier in voor een broodabonnement bij De Superette Bokrijk

 

Je vindt onze bakkerij in het openluchtmuseum Bokrijk

Bokrijklaan 1  
3600 Genk

open van di tot zon van 10u - 18u

Volg ons op instagram:

@de.superette.bokrijk en Facebook

Over De Superette Bokrijk

De Superette Bokrijk is een ambachtelijke bakkerij: wij bakken brood met natuurlijke desem in een houtoven.  

Het is een project van Kobe Desramaults en Sarah Lemke. Drie jaar na de bakkerij met restaurant in Gent (De Superette) openen ze eind juni een nieuw broodatelier in Bokrijk. Net als in Gent wordt het een broodatelier waar de bakkers dagelijks op een ambachtelijke manier zuurdesembrood bakken in een houtoven. Dit nieuw broodatelier in Bokrijk kadert in Bokrijk Brandmerkt (BKRK) waarin hedendaags vakmanschap centraal staat. De bakkerij is ondergebracht in de Kilbershoeve, die volledig werd gerestaureerd. (meer info: www.bokrijk.be)

Een typisch De Superette brood heeft een knapperige korst, een zacht en net niet kleverig kruim, complexe structuur en zit boordevol smaak. Het wordt op de meest natuurlijke manier gebakken, zoals vroeger, in de houtoven. Net als andere lekkere dingen begint alles met de juiste ingrediënten: we kiezen voor biologisch en lokaal geteeld graan. We willen dat het graan in een echte molen op steen tot meel en bloem worden gemalen. Alleen zo bevat de bloem alle voedingstoffen, vitamines en mineralen die we willen terugvinden in ons brood.
 

We zijn trage bakkers: het deeg wordt gerezen met natuurlijke zuurdesem, en bevat naast het meel en de zuurdesem enkel nog zout en water. Niets anders. Toch is ons brood lang houdbaar. We vinden het belangrijk dat brood gezond voor je is, en je echt voedt. Leg ons brood in het midden op tafel, breek het in stukken en deel het met wie je liefhebt!