Back to All Events

Zuurdesembrood bakken (basis) @De Superette Bokrijk (SOLD OUT)

  • De Superette Bokrijk Bokrijklaan 1 3600 Genk (map)

Tijdens de basisworkshop geeft Sarah Lemke je een snelle maar intense kennismaking met het bakken van zuurdesembrood.  Alle stappen komen aan bod: het maken en mengen van deeg, het vormen en opbollen van brood en het bakken in de oven. We bakken 4 soorten: een basis desembrood, een brood met graan-zaad mengeling, een brood van gekiemde rogge én bagels. Voor alles gebruiken we natuurlijke zuurdesem, dus je zal ook leren hoe je zelf je starter kan maken en levend houdt. In De Superette werken we met een houtoven, maar Sarah legt je natuurlijk ook uit hoe je dit allemaal thuis in je ‘gewone’ oven kan bakken. Het wordt een echt doe-workshop, niet te veel theorie en veel actie!

DE SUPERETTE BOEK_BREAD PROCESS FINAL SHAPING VERSION2-7.jpg

Inbegrepen: een workshop met begeleiding door Sarah Lemke, een stukje van onze zuurdesem, 1 kg meel mix van onze molenaar, een rijsmandje, bakkersspatel, en een receptenboekje. Lunch & koffie inbegrepen.

Opgelet: deze workshop wordt volledig in het Engels gegeven, het receptenboekje is in het Nederlands.

Prijs: 158,75 EUR

Helaas is deze workshop intussen volzet, alle tickets zijn de deur uit.  Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief, dan hoor je het wanneer er nog meer workshops aangekondigd worden.